Σε απόγνωση οι αγρότες της Κρήτης λόγω της χαλαζόπτωσης που κατέστρεψε τις ελιές τους

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, καθώς η ισχυρή χαλαζόπτωση που προκάλεσε η «Ψυχρή Λίμνη» έχει καταστρέψει σημαντικό αριθμό ελαιόδεντρων.

Το χαλάζι ραβδίζει τις ελιές, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε αρκετά χωριά της περιοχής, επιτείνοντας τις ήδη δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο αγροτικός κόσμος λόγω της ανομβρίας και της ξηρασίας.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται επί τόπου για την καταγραφή των ζημιών και την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών. Οι παραγωγοί, ήδη επιβαρυμένοι από τις καιρικές αντιξοότητες, αναμένουν με αγωνία τη στήριξη από την πολιτεία.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στο Παλαιόκαστρο και σε άλλες περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου. Η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ανακοίνωσε την απαγόρευση της κολύμβησης στη θαλάσσια περιοχή του Παλαιοκάστρου, εξαιτίας των επιπτώσεων από τις πλημμύρες.

Αγροτικά - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept